Travel

Op reis met de fiets: plan je vakantie!

De Ronde van Frankrijk is begonnen, hét ultieme begin van de zomervakantie. De beelden van de wielrenners weerspiegelen elk jaar opnieuw een prachtig landschap. Doet je dat ook wegdromen over een fietsvakantie? Je leert het land op een heel andere manier kennen én het is onmiddellijk ook een actieve en avontuurlijke reis. Twijfel niet langer en bereid je dankzij onderstaande tips volledig voor op je vertrek! 

Bestemming 

Vooraleer je echt kan beginnen met je voorbereidingen, moet je eerst beslissen waar je naartoe gaat. In functie daarvan kan je dan beslissen welke fiets je gebruikt en welke uitrusting je meeneemt bijvoorbeeld. Nog geen idee waar je naartoe wil? Laat je inspireren door de Ronde van Frankrijk en ontdek la Douce France op de fiets. Als je zin hebt in een uitdaging kan je misschien eens de Mont Ventoux beklimmen. Is dat wat te uitdagend? Nederland is ook een heel mooi en toegankelijk fietsland. Misschien net ideaal voor je eerste fietsreis!?  

GPS 

Eens je je bestemming hebt gekozen, kan je al beginnen nadenken over de route. Ben je geen handige Harry met kaarten? Investeer dan in een degelijke fiets-gps. Deze vind je zeker in lokale fietsenwinkels, zoals een fietsenwinkel in Hasselt, en daar kunnen ze je meteen wegwijs maken. Het is ook wel echt handig dat je niet op elk kruispunt moet afstappen om te kijken waar je bent. Bovendien stelt je gps zelf ook mooie fietstochten voor. 

Fiets 

Een heel belangrijke beslissing: welke fiets neem je mee? Is het de eerste keer dat je zoiets doet? Dan raad ik je aan om een e-bike te kopen. Tijdens de moeilijke momenten krijg je dan een elektrisch duwtje in de rug. Wil je liever op onverharde grond rijden? Dan is een mountainbike de beste keuze. Gelukkig bestaan er ook in die categorie veel elektrische alternatieven. 

Uitrusting 

Ga je op hotel of reis je met de tent? Dat heeft invloed op de hoeveelheid bagage die je meeneemt. En uiteraard is de manier van reizen ook belangrijk voor je bagage. Als je rondtrekt, moet je grote fietstassen hebben. Tenzij je je bagage van de ene locatie naar de andere laat brengen. Steeds meer mensen doen beroep op dergelijke organisaties om volop te kunnen genieten tijdens de fietsvakantie en minder te moeten sleuren. 

Laatste check 

Vooraleer je vertrekt, moet je natuurlijk wel checken of je fiets helemaal in orde is! Staan de banden hard genoeg? Werken je lichten? En doen je remmen het nog? Yes, dan kan je vertrekken! Nog een laatste tip: neem zeker ook een herstelkit mee. Als je dan ter plaatse lek rijdt, kan je toch nog eventjes verder. Veel plezier! 

Gerelateerde berichten

Alles wat je moet weten over het weer op Tenerife

Emma Maes

Veilig voorbereid op jouw rondreis Bali

Emma Maes

De vijf leukste bestemmingen voor een stedentrip in 2022

Emma Maes