snowboarding
Travel

Goed voorbereid op wintersport

Voor de vroege wintersporters zit het feest er al weer op, maar de meeste landgenoten moeten nog naar de sneeuw vertrekken. Traditioneel is de krokusvakantie de favoriete wintersportvakantie voor Belgische gezinnen. Die duurt dit jaar van 24 februari tot 1 maart. Tijd genoeg dus om je voor te bereiden op een zonnige en zorgeloze wintersport.

Hoe zit het met je conditie?

Skiën en snowboarden zijn waarschijnlijk geen dagelijkse activiteiten voor je. Straks ga je spieren gebruiken die je normaal niet gebruikt en je lichaam op een ongewone manier belasten. Het zou erg spijtig zijn als je de vakantie waar je je zo lang op hebt verheugd grotendeels langs de kant van de piste moet doorbrengen met spierpijn of een blessure. Wintersportplezier begint thuis, met een goede lichamelijke voorbereiding. Daar zijn meerdere manieren voor. Je kunt jezelf in conditie brengen door een paar trainingen te volgen op een indoorpiste. Maar ook in je eigen huiskamer kun je de bewegingen oefenen en de spieren trainen die je straks extra gaat belasten. Kijk maar eens op YouTube, daar vind je veel instructieve video’s met speciale oefeningen voor skiërs en snowboarders.

Waar ga je dit jaar heen?

Behoor je tot de groep wintersporters die elk jaar naar hetzelfde skigebied trekken, of heb je je keuze nog niet gemaakt? In het laatste geval is het verstandig om je uitgebreid te oriënteren over de verschillende mogelijkheden. In welke periode zorgen plaatselijke vakanties voor de grootste drukte op de pistes? Hoe verhouden de prijzen van skipassen, logies en restaurants zich? Relatief nieuwe bestemmingen als bijvoorbeeld Tsjechië zijn aanmerkelijk voordeliger dan traditionele wintersportlanden.

Wat neem je mee?

Als je met de auto naar de wintersport gaat – zoals de meeste landgenoten – hoef je je niet te beperken in je bagage. Je eigen ski-uitrusting, kleding voor alle gelegenheden, een reisapotheek, speciaal samengesteld voor mogelijke wintersport ongemakken, zelfs je favoriete broodbeleg… het kan allemaal mee. Wel is het zaak om je voor je vertrek op de hoogte te stellen van de verkeersvoorschriften in het land van bestemming of doorreis en je auto uit te rusten met de benodigde attributen. Van Autobahnvignet tot verplichte sneeuwbanden, veiligheidshesjes en verbandtrommel… zorg dat je voldoet aan de plaatselijke regels om kostbare boetes te voorkomen.

 

Gerelateerde berichten

Veilig voorbereid op jouw rondreis Bali

Emma Maes

Op vakantie naar Antalya!

Emma Maes

Alles wat je moet weten over het weer op Tenerife

Emma Maes