Living

Zo richt je de tuin sfeervol in

De zonnige zomerperiode komt er weer aan. De beste plek om hier van te genieten is jouw eigen tuin. Lekker bruin worden en samen barbecueën met vrienden en familie. Om de zomerdagen relaxend door te komen, maak je van je tuin een sfeervolle omgeving. Iedereen heeft een ander gevoel bij een tuininrichting, maar door één vaste stijl in de tuin aan te houden met het nodige comfort creëer je vanzelf sfeer. In deze blog lees je meer over hoe je de tuin jouw favoriete plekje van thuis voor de zomer maakt.

Breng comfort naar de tuin

Wanneer je tijdens de warme zomerdagen urenlang geniet in de tuin moet je natuurlijk lekker kunnen zitten of liggen. Hiervoor heb je de juiste meubilair nodig. Kees Smit Tuinmeubelen heeft een groot assortiment die dit kunnen brengen. Een moderne tuinset is bijvoorbeeld perfect om met de hele familie te zitten tijdens het dineren. Naast dat de stoelen erg comfortabel zitten, geeft de tafel genoeg ruimte om veel borden op kwijt te kunnen voor tijdens een barbecue. Een tuinset is ook de perfecte plek om in de late avonduren te borrelen met vrienden onder het genot van een hapje en een drankje.

De zon in de zomerperiode zorgt ervoor dat we lekker bruin kunnen bakken. Toch is het ook lekker om even in de schaduw te zitten. Met een veranda of overkapping creëer je een zitplek om even af te koelen van de warme zon. Met een hoekbank en comfortabele kussens is dit de plek om heerlijk te loungen met een goede Netflix serie ernaast.

De hele tuin in één stijl

Naast een stukje comfort maakt een stijlvolle design een tuin ook sfeervol. Zo zijn er verschillende stijlen die je kunt gebruiken, waaronder de Scandinavische tuin. Dit is een minimalistische design met de kleuren grijs, wit, off white en beige. Dit brengt een rustgevende en frisse uitstraling naar de tuin. Let bij de decoratie op dat je ronde vormen laat terugkomen en niet te veel gebruikt want deze tuinstijl heeft als motto: ‘less is more’. Desondanks mag je wel uitpakken met het plaatsen van beplanting. De Scandinavische stijl staat ook bekend om haar grote bloempotten met groene planten. Planten die goed in deze tuin passen zijn olijfbomen, pampasgrassen en siergrassen.

Licht in de avonduren

Een manier om een tuin sfeervol te maken is om bijpassende verlichting te plaatsen. Dit is gemakkelijke en duurzame oplossing. Een tuinlamp met LED gaat langer mee dan gloei- en halogeenlampen en worden opgeladen door zonne-energie. Op deze manier worden ze ’s middags opgeladen om ’s avonds de tuin te verlichten. Deze lampen steek je gemakkelijk in de grond en laden vanzelf op.

Een sfeervol balkon

Woon je in een appartement en beschik je niet over een ruime tuin? Wees niet getreurd want een balkon kan je ook sfeervol inrichten. Met de juiste verlichting, beplanting, comfortabele tuinstoelen en een bijzettafel heb je al snel een plek waar je helemaal tot rust kan komen in de zomer. Dit doe je natuurlijk het fijnst alleen of met één iemand anders. Met een balkonscherm of -parasol zorg je er voor dat je even uit de zon kan zitten maar daarnaast ook voor privacy. Een balkon is vaak open wat het makkelijk maakt om naar binnen te kijken.

Heb je nou iets meer ruimte? Bekijk dan of je een fijne hangstoel of bank kan plaatsen. Deze meubilair maakt het erg sfeervol en comfortabel om in de middag rustig een boek te lezen.

Gerelateerde berichten

Mouwen opstropen en aan de slag: zelf parket leggen

Emma Maes

Ieder jaargetijde genieten van tuinkamers en bubbelbaden voor de tuin

Emma Maes

Creëer de perfecte lichtinval door alle ramen

Emma Maes