Lifestyle

Schadeauto verkopen aan bedrijven

Wil je jouw schadeauto verkopen? Dan kom je er al snel achter dat het via de particuliere weg vaak niet soepel verloopt. Marktplaats en andere verkoopplekken zullen namelijk niet voor de juiste kopers zorgen. Jouw auto blijft hierdoor vaak voor de deur staan, waardoor het jou altijd veel geld zal kosten. In plaats daarvan moet je kijken naar de plekken waar je wel tot een verkoop over kunt gaan. Er zijn verschillende websites waar je jouw auto aan kunt melden, waarna de bedrijven jou altijd een vrijblijvend bod kunnen doen. Onderstaande informatie zal jou daarom bij de verkoop van jouw schadeauto helpen.

Aanmelden om de schadeauto te verkopen

Een schadeauto verkopen begint met het aanmelden van de auto. Hiervoor is het kenteken nodig. Op basis van het kenteken zal het juiste model geselecteerd worden. Ook geef je aan welke gebreken en schades er aan de auto zijn. Zorg ervoor dat je hier altijd specifiek in bent. Een potentiële koper zal namelijk deze informatie gebruiken om een vrijblijvend bod uit te brengen. Ook moet je jouw persoonsgegevens invullen, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de voortgang. Na de aanmelding komt het eerste bod binnen 24 uur al binnen.

Jouw motor verkopen voor verschillende bedragen

Naast jouw schadeauto verkopen kun je ook jouw motor verkopen. Als het via verschillende andere verkooppunten niet lukt kun je er ook voor zorgen dat de onderdelen van de motor gebruikt kunnen worden voor nieuwe modellen of de reparatie van een andere motor. Een motor verkopen verloopt op vrijwel dezelfde manier als bij een auto. Je vult hiervoor de gevraagde gegevens in en vervolgens rond je de aanmelding af. Voordat je het weet heb je de eerste biedingen al binnen en kun je betalen of je jouw motor voor dit bedrag gaat verkopen.

De gemakken van de verkoop zelf ervaren

De motor verkopen of van jouw schadeauto afkomen zorgt ervoor dat het jou geen geld meer kost. De wegenbelasting hoeft niet meer betaald te worden en je hoeft het voertuig ook nergens naartoe te brengen. Het bedrijf dat jouw voertuig koopt haalt deze namelijk bij jou thuis op. Je bent hiermee dus van alle gemakken voorzien en hoeft nergens meer naar om te kijken. Hoe eerder je eraan begint, hoe sneller je tot de verkoop over kunt gaan. Je weet precies wat jouw voertuig nog waard is en het geld zal snel bij jou terecht komen.

Gerelateerde berichten

Welke leuke activiteiten doet uw gezin meestal op het weekend?

Emma Maes

Op deze manier kan bepalen of brandhout geschikt is

Emma Maes

Macbook kapot, wat nu?

Emma Maes