Lifestyle

Waarom melamine borden niet mogen ontbreken in een campingservies

Veel kampeerders vinden het lastig om een goed campingservies te vinden. Je wilt immers liever geen stenen borden meenemen naar de camping. (En dan hebben we het nog niet eens gehad over de drinkglazen!) Hierdoor zie je op de camping vaak een zooitje met allemaal bij-elkaar-geraapt servies. Ook zie je nog altijd veel plastic wegwerp borden, die natuurlijk hartstikke slecht zijn voor het milieu. Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem! Melamine borden zijn namelijk een zeer goed alternatief voor plastic. Ben jij nieuwsgierig geworden? In dit artikel lees je precies waarom melamine borden niet mogen ontbreken in jouw campingservies.

Melamine is sterk materiaal

Campingservies moet aan een heleboel eisen voldoen, maar het belangrijkste is misschien toch wel de kwaliteit van het materiaal. Als je zo vaak buiten eet, dan wil het servies nog wel eens van de tafel afwaaien. En je wilt natuurlijk niet dat de bekers en borden meteen stuk gaan. Gelukkig hoef je daar bij melamine borden niet bang voor te zijn. Melamine is namelijk een zeer sterk materiaal, waardoor het servies niet alleen valbestendig maar ook krasbestendig en slijtvast is. Hierdoor is melamine servies niet alleen zeer geliefd bij kampeerders, maar ook bij gezinnen met jonge kinderen.

Melamine heeft een mooie uitstraling

Laten we eerlijk zijn: plastic servies is meestal niet zo mooi om naar te kijken. Plastic borden zijn bijvoorbeeld vaak fel gekleurd, maar helaas worden deze kleuren na enkele wasbeurten al vaal en dof. Melamine daarentegen behoudt niet alleen zijn kleur, maar ziet er ook hartstikke mooi uit. Het servies is zowel verkrijgbaar in neutrale kleuren als in vrolijke kleuren zoals blauw, groen en roze. Hierdoor kun je altijd een kleur vinden die goed bij je past. Je zou zelfs de kleuren van je campingservies kunnen aanpassen op de kleuren van je caravan of camper! Daarnaast ligt melamine servies ook zacht in de hand, waardoor het nét zo luxueus aanvoelt als een porseleinen bord.

Melamine weegt bijna niets

Ga je met de caravan op vakantie? Dan weet je natuurlijk dat de caravan gebonden is aan een maximaal gewicht. Hierdoor kiezen veel mensen ervoor om geen porseleinen of stenen servies mee te nemen naar de camping. Deze borden en bekers zijn namelijk nogal zwaar. Gelukkig weegt melamine veel minder dan een porseleinen bord. Heb je een groot gezin? Dan kun je een groot aantal melamine borden meenemen op vakantie, zodat je niet drie keer per dag de afwas hoeft te doen! 

Gerelateerde berichten

Feestwijn kiezen zonder stress: dat doet je zo!

Emma Maes

Tip: geld besparen op een iPhone 11

Emma Maes

Jägermeister in de zomer? Wel bij DrankDozijn.be!

Emma Maes