Fashion

Laat je voeten eens ademen

Knellend schoeisel, zweterige sokken en ellenlange kilometers dragen ze ons naar waar we maar willen. Ja, onze voeten hebben soms wel wat te verduren. In deze blog ontdek je hoe je je voeten eens kan verwennen en waarom regelmatig eens op blote voeten lopen zo goed is voor je.

Blootvoets op stap

In huis dragen kinderen best pantoffels kind om koude voetjes en uitglijden te vermijden, maar af en toe op je blote voeten lopen in de tuin of tijdens een wandeling heeft zo zijn voordelen voor jong én oud. Contact met de grond en de aarde brengt rust. Zeker als je in de stad woont doet die verbinding met de natuur je goed. Zeker het proberen waard de volgende keer dat je naar het park gaat. Ga voor het ultieme zen-gevoel en plan een weekendje Ardennen in en laat je voeten de vrije loop!

Je voeten ademen

Last van zweetvoeten? Elke dag dezelfde schoenen dragen, is dan sowieso een no-go. Rep je naar de winkel of zoek online naar een tweede of zelfs best derde of vierde paar ademende schoenen zodat je vaak kan afwisselen. Laat je voeten regelmatig eens aan de buitenlucht wennen. Zonder sokken en zonder schoenen zal je snel een verschil merken. 

Kijk altijd uit

Draag altijd schoenen als je niet zeker bent of de ondergrond vrij is van glas en andere gevaarlijke voorwerpen. Als je op blote voeten loopt zijn je voeten minder goed beschermd, dat spreekt voor zich. Let vooral bij kinderen goed op, maar hou er zelf ook je aandacht bij. Een scherpe tak of eikel kan al een serieuze kwetsuur veroorzaken. 

Verwen je voeten

Je voeten, ze vragen niet veel. Als je de juiste schoenen draagt zijn ze al heel blij. En ook  met een voetbadje of een uitgebreide massage af en toe hoor je ze niet klagen. Een voetreflexmassage bijvoorbeeld is niet alleen een cadeautje voor je voeten, ook de rest van je lichaam heeft er baat bij. De blokkades in het lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon! Zeker als je last hebt van migraine, de darmen of slechte nachtrust. Gun ze af en toe wat vrijheid, wat liefdevolle aanraking en laat ze ademen in sandalen of blootvoets.

Gerelateerde berichten

Waar koopt u meestal uw kinderkleding?

Emma Maes

Hebben de voorkeuren van ouders voor wat betreft stijl en mode veranderd in de afgelopen jaren?

Emma Maes

Kunt u aangeven wat het belangrijkste verschil is tussen dames schoenen met rode zolen en gewone schoenen?

Emma Maes