Living

5 Tips voor een gezellige tuin tijdens de winter

Bij warme temperaturen spendeer je wellicht maar al te graag tijd in je tuin. De ondergaande avondzon en een aangename 20 graden creëren dan ook zonder enige moeite een gezellige sfeer op je terras. Tijdens de wintermaanden is er geen sprake meer van een avondzon, maar met enige inspanning geniet je ook bij koudere temperaturen van gezelligheid in de tuin. Maar hoe doe je dit juist? Hier zijn alvast 5 tips die je op weg helpen. 

Tuinverlichting 

De allereerste tip is tuinverlichting, slechts een kleine aanpassing die een enorm verschil maakt in de uitstraling van je tuin. Denk aan leuke tafellampen, of kleinere lampjes om op te hangen. Je hoeft het trouwens niet bij wit/geel licht te houden, maar ga eens voor roze, blauw of oranje licht. Je scoort er slechts voor enkele euro’s bij een decoratiewinkel in de buurt, of je hebt er wellicht reeds enkele liggen in je kast of op zolder. 

Vuur 

Naast verlichting, creëert vuur in no-time een knusse sfeer in je tuin. Dit kan door kaarsen op tafel te zetten of een vuurkorf aan te steken. Niet voldoende sfeer voor jou? Installeer dan een buitenhaard. Deze doet de temperatuur op je terras onmiddellijk stijgen, ook tijdens de koudere wintermaanden, en heeft daarbij een zeer hoge gezelligheidsfactor. 

BBQ 

Niets gezelliger dan een zomerse BBQ’s met vrienden of familie, maar die hoeven niet achterwege gelaten te worden in de winter. Zorg voor voldoende warmte (bv. afkomstig van vuur) en enkele dekentjes, of installeer een BBQ haard in je tuin. Deze combineert de gezelligheid van een buitenhaard met de zomerse sfeer van een BBQ. 

Bloemen en planten 

Bloemen en planten, vaak het eerste waar we aan denken wanneer we een meer sfeervolle tuin willen. Het is dan ook een makkelijke aanpassing die de boel onmiddellijk opfleurt, en net daarom mag je hier gerust wat creatiever in zijn. Hang je planten bijvoorbeeld op tegen een muurtje, of creëer je eigen (mini) moestuintje. Op die manier heb je ook steeds je eigen verse groenten/fruit in huis. 

Eén stijl

Op zoek naar inspiratie om je tuin in te richten? Dan kom je waarschijnlijk meer dan 10 verschillende stijlen tegen. Toch blijf je het best bij één stijl. Een combinatie van stijlen zal al snel een chaotische indruk geven, wat teniet doet aan de gezelligheid. Ga bijvoorbeeld voor een rustieke of Scandinavische sfeer, maar maak hierin een keuze. 

Gerelateerde berichten

Ieder jaargetijde genieten van tuinkamers en bubbelbaden voor de tuin

Emma Maes

Wanneer is het slim een traplift aan te schaffen?

Emma Maes

De zomer komt eraan

Emma Maes