Nieuws

Duurzame kantoormeubelen bieden vele voordelen

Misschien ben je een beginnend ondernemer en heb je net een nieuw kantoorpand gehuurd, die je nu aan het inrichten bent. Een mooi uitziend kantoorpand is het visitekaartje voor klanten die je uitnodigt. Het dient er netjes en opgeruimd uit te zien, voldoende licht te zijn, en misschien wil je er ook kunnen vergaderen. Daarbij zijn duurzame kantoormeubelen natuurlijk onmisbaar. Dit zijn luxe kantoormeubelen (vaak design) die lang mee gaan. Ook zorgen deze duurzame kantoormeubelen ervoor dat jij en jou werknemers een ergonomische houding aannemen, waardoor jullie minder snel moe worden vanwege een verkeerde werkhouding. Herken je dat je een stramme rug krijgt door te lang op een verkeerde stoel te zitten? Dat is niet wenselijk voor de gezondheid van jou en je personeel. Duurzame kantoormeubelen zijn zo ontwikkeld dat je hier geen last meer van hebt.

Ergonomisch gemaakt

Duurzame kantoormeubelen kunnen ook ergonomisch gemaakt zijn. Deze zijn dus zo ontwikkeld dat ze de natuurlijke vormen van jouw lichaam ondersteunen. Het is bijvoorbeeld beter om op een flexibele stoel te zitten, dan op een veel te rechte stoel. Door gebruik te maken van ergonomische kantoormeubelen krijg je minder spierpijn en verbetert je bloedsomloop. Daardoor hebben jij, en je werknemers, ook minder kans op hart- en vaatziekten. Bovendien verbeter je jouw concentratie met deze meubelen omdat je houding beter wordt en je meer ontspannen kunt werken. Je kunt hiermee de productiviteit van je werknemers verbeteren en uitval verminderen. 

Wat zijn voorbeelden van ergonomische kantoormeubelen? 

Hoe zien ergonomische kantoormeubelen er nu precies uit? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een ergonomische zadelkruk met rugleuning. Veel therapeuten en specialisten raden dit soort stoelen ook aan vanwege de ondersteuning die het je rug biedt. Of denk aan een stevig zit-sta bureau met stalen frame waarachter je afwisselend kunt zitten en staan, zodat je niet stijf wordt. Ook een design zitbal zorgt ervoor dat je een flexibele houding aanneemt tijdens het zitten. Het is tevens een echte eye-catcher in je kantoor om zo'n zitbal neer te leggen. Je kunt ook eens denken aan een kruk van Havic of ergonomische bureaustoel van Havic. Veel meubels hebben een verstelbare rugleuning en veel comfort tijdens het werken. Duurzame kantoormeubelen zorgen voor een mooi uitziend kantoor dat een echt visitekaartje is voor klanten. Met een ergonomisch bureau, of bijvoorbeeld e energonomische bureaustoel van Havic, verbeter je de gezondheid van jouzelf en je werknemers, en dat biedt voor de lange termijn vele voordelen.

Gerelateerde berichten

Losse of strakke boxers? Een eeuwige strijd

Emma Maes

Reductoren en wormwielkasten voor professionals

Emma Maes

Het leukste speelgoed voor kinderen

Emma Maes