Lifestyle

Hoe kan je de foto’s op je smartphone écht gebruiken?

Je kent het wel: een smartphone en laptop met duizend foto’s, nooit opgeruimd en eigenlijk doe je er niets meer mee. Jammer, want we hebben zo veel foto’s van leuke momenten en mensen die we graag zien. Hoe kan je hier nu echt iets mee doen? Met deze vier tips kom je al een eind!

Tip 1: Organisatie

We weten het: het is de stomste stap, maar haal de leukste foto’s eruit en plaats ze in een apart mapje. Kijk eens naar je social media of zoek op datum om toch een 20-tal favorieten eruit te halen. Zorg dat je ze in een hoge kwaliteit opslaat en ga aan de slag.

Tip 2: Think outside the box

Je kan foto’s gebruiken voor kaarten zoals kerstkaarten en geboortekaarten. Toffe foto’s van broertjes en zusjes zorgen bijvoorbeeld voor leuke originele geboortekaartjes. Maar je kan er nog zo veel meer mee doen. Vereeuwig foto’s op een leuke mok, een muismat, een totebag of wat dacht je van een verjaardagskalender maken met leuke foto’s? Per seizoen heb je dan toffe persoonlijke foto’s en je kan de kalender jaar na jaar gebruiken.

Wil je je foto’s gebruiken om originele cadeaus te geven? Geef je beste vriend of vriendin bijvoorbeeld een lekkere fles wijn met een foto van jullie twee erop en klink op jullie vriendschap. Of gaat je broer alleen wonen? Schenk hem onderzetters met de leukste familiefoto’s op. Zo geniet niet alleen jij, maar ook je geliefden van je mooie foto’s.

Tip 3: Mix kaartjes en foto’s voor originele huisdecoratie

Foto’s kunnen ook gewoon dienen als originele kamer decoratie. En dan hebben we het niet over vele kaders aan elke muur, al kan dat ook heel stijlvol zijn. Maar als je toch iets anders wil, of bijvoorbeeld in een huurappartement woont, zijn er veel alternatieven. Kies bijvoorbeeld een mooie stoffen draad en hang hieraan een mix van kaartjes van musea, van toffe reizen en mooie foto’s. Of kies een toffe houten kader die je kan beschilderen, print een foto op een canvas af, of hang een slinger met kaartjes en foto’s op in je keuken. Gebruik ook gepersonaliseerde dozen om alles in op te bergen, of maak een collage van foto’s aan je prikbord of ijskast.

Zo heb je overal in huis foto’s en zijn het leuke herinneringen aan je favoriete plekken, mensen of ervaringen. Ze zorgen ook voor een erg persoonlijke touch aan je interieur. Het is namelijk niet zo makkelijk om leuke decoratie te vinden die voor jou veel betekent. Foto’s of gepersonaliseerde decoratie geven je huis toch dat echte ‘thuis’-gevoel.

Gerelateerde berichten

Vergeet niet om een condoom te gebruiken!

Emma Maes

Fika: een Zweedse koffiepauze

Emma Maes

Twee manieren om jouw huis een leuke pop of colour te geven!

Emma Maes