Living

Wat komt er allemaal kijken bij het aanleggen van nieuwe bestrating?

Het is niet direct een associatie die wordt gemaakt wanneer ge de oprit wil vernieuwen, maar toch is het belangrijk om te kijken naar wat er allemaal gedaan moet worden wanneer ge nieuwe tegels wil leggen op uw oprit.

Dit zijn een aantal uiteenlopende zaken, van een graafmelding maken tot het uitkiezen van nieuwe tegels. Wanneer ge zichzelf niet goed voorbereid op dit karwij, zult ge gegarandeerd voor onverwachte problemen komen te staan.

Bent ge benieuwd geworden naar de dingen waarmee ge het beste rekening kunt houden bij het leggen van nieuwe bestrating? Lees dan snel verder!

Er kan het een en ander flink mis gaan

Wanneer ge bestrating aanlegt zonder degelijke voorbereiding, kunnen er een aantal dingen mislopen tijdens het werk. Ik heb dit gehoord van mij neefje in Brabant. Hij had bijvoorbeeld niet gedacht aan een Klic melding aanvragen.

Met een Klic melding krijgt ge informatie over de kabels en leidingen die bij u in de grond zitten. Wanneer ge hier geen duidelijk zicht op hebt, bestaat het risico dat u die kabels raakt. Ge kunt dit makkelijk doen via de Klic-App.

Doet ge de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Mijn neefje begon dus met het afgraven van zijn oprit, en heeft hierbij een gasleiding geraakt. Dit zorgde ervoor dat zijn hele buurt ontruimd moest worden. Dat was geen pretje, want het werd hem aangerekend. Dit is dus één van de dingen die ge absoluut niet mag vergeten bij het doen van dit type werkzaamheden!

Let ook nog op de volgende punten

Behalve het maken van een graafmelding is het belangrijk dat ge de exacte afmetingen weet van waar u gaat graven of bestraten. Haal ook de juiste benodigdheden in huis. Denk hierbij aan kniebeschermers, waterpassen en meetlatten maar ook paaltjes en draad om het gebied af te bakenen en in te delen in vlakken nadat de grond is afgegraven.

Wanneer ge gebruik maakt van draad en de vlakken kunt ge preciezer te werk gaan en wordt het eindresultaat stukken mooier. Met een waterpas zorgt ge ervoor dat de tegels mooi recht komen te liggen.

En als ge écht wil uitpakken, dan kunt ge ook gebruik maken van de juiste ondergrond. Door een zeil te spannen onder de tegels, komt er geen tot weinig onkruid doorheen, waardoor ge langer kunt genieten van een spik en span oprit.

Gerelateerde berichten

Ideale tuinmeubelen vinden? Deze 3 tips helpen jou een handje!

Emma Maes

Ontdek de verschillende soorten dakbedekking

Emma Maes

Hoe hou je het, ook in de winter, lekker warm in huis?

Emma Maes