Living

Hoe de ruimte in je badkamer ten volle benutten

Je badkamer is waarschijnlijk na het toilet de kleinste kamer in je woning. Toch breng je er heel wat tijd door. Je maakt je er in de ochtend klaar om naar het werk te vertrekken of je komt ’s avonds tot rust na een drukke dag. Het is dan ook belangrijk om alle ruimte te benutten in je badkamer zodat het ook een volwaardige ruimte wordt.

Welke badkamermeubelen heb je zeker nodig?

Je hebt niet zo heel veel badkamermeubelen nodig. Naast een douche of een bad heb je een wastafel en wat opbergruimte nodig. Indien de badkamer groot genoeg is, kan je zowel een douche als een bad plaatsen. Om ruimte te besparen, kan je een bad plaatsen waar je een douchestang in monteert. Zo heb je beide mogelijkheden en verlies je maar een beperkte ruimte.

Ook opbergruimte is essentieel in een badkamer. Een badkamermeubel is vaak de beste oplossing hiervoor. Je hebt meubels die je meteen aan de muur kan vastmaken, of je hebt er ook die je gewoon op de grond moet plaatsen. Een voordeel van een hangend badkamermeubel is dat je er eenvoudig onder kan stofzuigen. Een iets minder gebruikte oplossing is een spiegelkast. Zoals de naam het al zelf zegt, zijn dit kastjes waarvan de deurtjes spiegels zijn. Deze worden meestal boven je wastafel gemonteerd.

Indien er ruimte genoeg is, kan je natuurlijk beide meubelen combineren.

Maak ook op voorhand keuzes over hoe je je badkamer wil inrichten en wat je zeker in je badkamer wil hebben. Heb je echt een extra toilet nodig in je badkamer? Heb je zowel een douche als een bad nodig? De juiste keuzes maken is zeker een must.

Tips om je badkamer aan te kleden

De meubels zijn natuurlijk niet het enige dat een badkamer gezellig kan maken. Ook de verlichting is belangrijk. Afhankelijk van de stijl van je badkamer kan je kiezen voor een witter licht of een warmere gloed. Bij een strakke en moderne inrichting wordt vaak gekozen voor het wittere licht. Bij een klassieke stijl wordt meestal voor de warmere gloed gekozen.

Doordat een badkamer vaak niet erg groot is, kan je best ook neutrale en lichte kleuren gebruiken in je interieur en in je verf. Donkere kleuren en prints zorgen voor een drukke ruimte terwijl je er toch tot rust wil komen.

Indien je kiest voor een douche kan je misschien voor een glazen douchewand kiezen. Dit zorgt er namelijk voor dat je ruimte groter lijkt. Het onderbreekt namelijk het design niet van je badkamer.

Het gezegde less is more is ook van toepassing bij een badkamer. Probeer het zo minimalistisch mogelijk te houden. Te veel elementen kunnen er namelijk voor zorgen dat je badkamer er rommelig uit ziet, ook al is dit niet het geval. Daarnaast heeft het ook een praktisch voordeel. Hoe minder spullen er in je badkamer staan, hoe minder spullen je moet afstoffen en kuisen!

Gerelateerde berichten

Mouwen opstropen en aan de slag: zelf parket leggen

Emma Maes

Kleine slaapkamer gezellig inrichten? Dat doe je zo!

Emma Maes

Wat zijn de verschillende stijlen lijsten en welke past het beste bij jou?

Emma Maes