Nieuws

Maak kerst nog specialer met zelfgemaakte kerstkaarten

Kerst is een mooie tijd om het leven te vieren met familie en vrienden. Met een beetje geluk valt er sneeuw en maakt dat de sfeer tijdens de kerstdagen helemaal compleet. De kerstboom staat, er liggen cadeautjes onder en het feest kan beginnen. Vroeger werd er veel gebruik gemaakt van kerstkaarten die je naar alle familie en vrienden stuurde om ze een vrolijk kerstfeest en gelukkig nieuwjaar te wensen. Tegenwoordig is dat steeds meer digitaal, maar toch gebruiken veel mensen (vooral ouderen) de ouderwetse kerstkaart nog. In dit artikel alles over kerstkaarten.

Maak online zelf je eigen kerstkaart

Kerstkaarten online maken is tegenwoordig helemaal in en je kan met je creativiteit helemaal los gaan. Je kan het net zo persoonlijk maken als je zelf wilt en je brengt jouw familielid, vriend of vriendin meteen in kerstsferen. Online via internet een kerstkaart maken is heel leuk en is heel makkelijk te doen. Zelfs ouderen die een beetje handig zijn met de computer en internet produceren een prachtige kerstkaart in een handomdraai. Je krijgt helemaal zelf de keuze om de kerstkaart naar eigen wens in te vullen. Voeg leuke kerstachtige beelden toe, met een mooie kleurrijke achtergrond. Of upload je eigen foto en maak het nog persoonlijker. De opties voor jou eigen gemaakte kerstkaarten zijn oneindig.

Hoe is de kerstkaart ontstaan?

Veel mensen doen aan kerstkaarten kopen, maar hoe en waar zijn de kerstkaarten precies ontstaan? Het begon allemaal met Sir Henry Cole die in 1843 de eerste echte kerstkaart ooit verstuurde. Hij wilde geen standaard handgeschreven brieven meer sturen naar familie en vrienden en gaf opdracht om een hele eigen kerstkaart te ontwerpen. Zo is de eerste kerstkaart ontstaan en is sindsdien uitgegroeid tot miljoenen kerstkaarten die over de hele wereld tijdens kerst en oud en nieuw worden verstuurd. Het is een zeer speciale traditie die voor veel mensen een lichtpuntje is in deze donkere en koude tijden.

Maak je kerstkaart uniek met een persoonlijke foto

Het is heel leuk om een kerstkaart met allemaal kerstafbeeldingen te versturen naar familie en vrienden. Je kan het nog persoonlijker maken met jouw eigen unieke foto. Zo maak je kerstkaarten nog specialer en tovert dat een lach op het gezicht van de ontvanger. Deel je warme momenten van het afgelopen jaar door de gemaakte foto's te gebruiken in je kerstkaart. En wees ook hier creatief in en gebruik felle kleuren en andere beelden die kerst gerelateerd zijn. Op deze manier wordt kerst nog specialer en kan je leuke reacties verwachten.

Gerelateerde berichten

Handje geholpen met een verbouwing

Emma Maes

Redenen om online mee te doen aan kansspelen

Emma Maes

Geschiedenis en do’s en dont’s van de Polo Shirt

Emma Maes