Fashion

Heb jij klachten door slechte hardloopschoenen?

Ben jij dol op hardlopen, maar heb je geregeld klachten na het rennen? Dit kan heel goed komen door loopschoenen van slechte kwaliteit. Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om goede, schokdempende schoenen te dragen, met allerlei (soms zelfs chronische) klachten tot gevold. Wil je dat vermijden? Laat je dan goed informeren, en kies een schoen die goed aansluit op je voet, en met een goede demping. In dit blogje zetten we er twee op een rij.

Alles over Brooks loopschoenen

Ken jij het merk Brooks al? Het is wellicht wat minder bekend dan andere merken hardloopschoenen, maar niet minder goed. Brooks loopschoenen zijn namelijk ontwikkeld om lange afstanden mee te rennen zonder klachten de krijgen. De zool heeft een wat rondere vorm dan de meeste andere schoenen, waardoor de voet tijdens het lopen/rennen heel prettig afwikkelt. Je loopt daardoor heel vloeiend, en het zorgt voor een betere demping. Zeker bij de neus zie je dat Brooks loopschoenen verschillen van andere schoenen. De neus staat echt een beetje omhoog, waardoor je bijna als vanzelf loopt. En ook niet onbelangrijk: Brooks loopschoenen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel stijlvolle varianten, en in alle kleuren van de regenboog.

Alles over Nike loopschoenen

Ga je liever voor een wat bekender merk? Dan kun je voor Nike loopschoenen gaan. Nike is natuurlijk een van de meest populaire merken op het gebied van hardloopschoenen, en niet voor niets. Ze maken schoenen van absolute topkwaliteit, en staan bekend om hun super trendy designs. Nike staat bekend om de bijzondere vorm van de zool, die ze in vele uitvoeringen maken. Deze bestaat meestal uit één stuk, en de ‘air’ zit er vaak onzichtbaar in verwerkt. De hak is wellicht wat minder rond dan die van de schoenen van Brooks, maar door de super sterke demping loop je toch op wolken. Met Nike loopschoenen maak je een gezonde keuze voor je lijf, want je voorkomt zo nare blessures en pijnklachten door het hardlopen.

Gezond hardlopen

Ren jij graag een rondje? Of je het nu als hobby doet of professioneel, hardlopen is heerlijk. Je geniet er het meest van als je je lijf goed in de gaten houdt, en op tijd stopt. Dit wil zeggen dat je stopt wanneer je pijnklachten krijgt, of je ademhaling niet onder controle kunt houden. Je zou van hardlopen niet doodop moeten zijn, want dan ga je te hard. Train ook beter niet elke dag, want je spieren hebben tijd nodig om te herstellen. Het beste laat je 1 of 2 dagen tussen de trainingen zitten. Zo heb je er het meeste profijt van.

Gerelateerde berichten

Wat voor eisen stellen ouders aan de duurzaamheid van de kinderkleding?

Emma Maes

Wat verwachten ouders als het gaat om duurzaamheid en stijl bij kleding suits voor hun dochters?

Emma Maes

Goed gestyled met Floris van Bommel

Emma Maes