Lifestyle

Verschillende tegels

Elke tegel is anders, de ene tegel heeft een leuk mozaïekreliëf, de ander heeft een mooi bloemenprint op de tegels staan. Dat is allen erg vrolijk en apart, omdat er verschillende tegels bestaan is elke ruimte ook weer anders bekleed. Er zijn tegels van natuursteen of van keramiek. Een keramiektegel is steviger dan een tegel van natuursteen. Het mooie van bijvoorbeeld de natuursteentegel is dat geen één natuursteentegel hetzelfde is. Een natuursteentegel kan oneffenheden hebben, waardoor het juist weer karakter kan geven aan een ruimte.

Waar kan ik tegels kopen?

Tegels zijn er in allerlei soorten en maten, zoals hele kleine tegeltjes die geschikt zijn voor het toilet of in de badkamer. Er zijn veel verschillende winkels waar je naar tegels kan kijken, voordat je ook echt tegels gaat kopen. Een voorbeeld hiervan is een tegel outlet. Een tegel outlet heeft veel verschillende tegels in het assortiment die betaalbaar zijn voor iedereen. Als je verschillende winkels wilt vergelijken, dan is een tegel outlet zeker een aanrader. Wil je tegels via het internet kopen? Vergelijk dan ook verschillende webwinkels.

Waarom kiezen voor een tegel?

In een ruimte kan je natuurlijk kiezen voor een heerlijk warme vloerbedekking of een leuke kleur laminaat, maar een vloerbedekking wordt met de tijd snel vies en de kleur gaat vervagen. Laminaat gaat ook door de tijd heen vervagen en de kleur van het laminaat gaat eraf. Bij tegels passen in principe allerlei soorten meubels en ze passen in ieder interieur. Ook blijven tegels langer mooi. Het fijne aan tegels is dat je het kan combineren met verschillende accessoires, zoals een leuke hanglamp of een mooi vloerkleed die bij de kleur van de tegels past. Tegels zijn ook erg gemakkelijk schoon te maken en schoon te houden.

Onderhoud van tegels

Naast natuursteen- en keramiektegels zijn er ook tegels van basalt, marmer, graniet of hardsteen. Elke tegel moet goed onderhouden worden. Het belangrijkste is om geen chemische middelen te gebruiken bij natuurstenen tegels, zoals basalttegels. De basalttegel is van origine een wat zachtere soort steen dan bijvoorbeeld graniet. Als de tegels vies zijn kunnen ze schoongemaakt worden met lauw water en een mild sopje. Zitten er hardnekkige vlekken op de tegels? Kijk dan op verpakking van het schoonmaakmiddel of het geschikt is voor jouw soort tegel. Je kan ook altijd advies vragen aan de specialist.

De voordelen van het hebben van keramische tegels

Op het internet kun je veel verschillende tegels kopen, zoals een hardstenen tegel of een prachtige travertin tegel, maar ook is er de keramische tegel. In veel verschillende tegelwinkels zie je ontzettend veel tegels, van hele kleine tegeltjes tot aan enorme grote tegels die geschikt zijn voor vloeren. De keramische tegel is erg handig voor in huis of op kantoor, want deze is krasbestendig en slijt heel langzaam. Ook is een keramische tegel heel makkelijk schoon te maken, omdat het stof en vuil op de plek van de tegels blijft liggen en zich niet over de gehele tegel verspreid. Keramische tegels zijn dus ook handig op een kinderdagverblijf.

Gerelateerde berichten

Houd de boel op orde

Emma Maes

Domotica, robotica en zelfvoorziening helder uitgelegd

Emma Maes

Schakel tussen wissel- en gelijkspanning met de juiste middelen

Emma Maes