Living

Wanneer is het slim een traplift aan te schaffen?

Veel ouderen worden op den duur steeds slechter ter been. Dit kan problematisch zijn wanneer ze in een woning wonen met meerdere verdiepingen. Ze kunnen dan nog maar met moeite de trap op komen en worden daar erg door beperkt. Op een gegeven moment is het dan ook slim om een traplift aan te schaffen. Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn en wat zo’n traplift ongeveer kost in de aanschaf? Lees dan snel verder!

De mogelijkheden op het gebied van trapliften

Doordat er veel verschillende soorten trappen zijn, zijn er ook vele soorten trapliften. Sommige liften zullen namelijk recht omhoog gaan, terwijl anderen de hoek om moeten, namelijk bij een trap die rond loopt. Daarom is het aan te raden om een expert bij je thuis langs te laten komen, zodat je allereerst duidelijk hebt welk type traplift je precies moet hebben. Daarnaast kun je uiteraard kiezen uit allerlei verschillende zittingen. De ene zit wat comfortabeler dan de andere en dat zie je doorgaans terug in de prijs. Je kunt zo’n traplift in feite net zo luxe maken als je zelf wilt, en hem zelfs in dezelfde kleur als de bekleding van jouw trap laten uitvoeren. Zo gaat hij op in je interieur en is hij esthetisch gezien niet zo’n storende factor.

Wat kost een traplift ongeveer?

Natuurlijk is het lastig een exacte prijs te geven voor een traplift, omdat deze afhangt van veel verschillende factoren. De traplift prijzen lopen op wanneer het een wat hogere trap betreft, wanneer je luxe bekleding wilt en extra’s zoals armleuningen en een extra afstandsbediening. Bij een nieuwe traplift in een luxe uitvoering moet je denken aan een paar duizend euro. Om deze reden kiezen steeds meer ouderen voor een tweedehands exemplaar. Dan ben je namelijk een stuk goedkoper uit, en dat terwijl een traplift nou niet bepaald gevoelig is voor beschadigingen tijdens gebruik. Sterker nog, het is weliswaar een gebruiksobject, maar niet iets waar op lompe wijze gebruik van wordt gemaakt.

Vraag subsidie aan voor een traplift

Wist je trouwens dat je in veel gevallen een subsidie aan kunt vragen voor het plaatsen van een (tweedehands) traplift? Je kunt daarvoor de zogeheten subsidie huislift aanvragen, maar om deze te ontvangen moet jouw situatie wel aan een paar voorwaarden voldoen. De traplift/huislift moet immers absoluut noodzakelijk zijn, en dat moet je kunnen aantonen. Als dat het geval is dan is de kans dat je de subsidie krijgt groot, dus het loont zeker de moeite om te kijken naar de mogelijkheden van het installeren van een traplift.

Gerelateerde berichten

Regel online mooie verlichting in je huis!

Emma Maes

5 Essentials in een hedendaagse keuken

Emma Maes

Wat komt er allemaal kijken bij het aanleggen van nieuwe bestrating?

Emma Maes