Living

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Een nieuwe woning op het oog? Verhuisplannen? Veranderen van woonst is vaak leuk en spannend, maar de weg ernaar toe kan nogal stressy zijn. Al je spullen inpakken en het echte fysieke verhuizen is meestal niet het hoogtepunt van het hele proces. Wij geven je tips om je verhuis in goede banen te leiden.

Organiseren

Verhuizen, da’s plannen. Ben jij een geboren organiser? Of eerder van het chaotische type? Hoe dan ook vergt een verhuis wel wat planning. Je moet immers heel wat voorzien. Genoeg verhuisdozen is essentieel, maar er moet ook heel wat papierwerk in orde gebracht zijn tegen de grote dag. Heb je last  van uitstelgedrag? Zorg dan dat je op tijd begint aan je verhuis, want time is money in dit geval. Tijdens het inpakken houd je best ook een soort van structuur aan. Breekbare spullen in één doos en alle boeken bij elkaar, zodat je straks bij het uitpakken ook planmatig en gestructureerd te werk kan gaan. Hoe minder chaotisch je nu bent, hoe makkelijker je het jezelf straks maakt. En wees niet bang om dingen weg te gooien. Een verhuis is namelijk hét ideale moment om door al je spullen te gaan en je af te vragen of je ze nog wel echt nodig hebt. Hoe meer je weggooit, hoe minder zooi je moet verhuizen. 

Schoonmaken

Verhuizen betekent ook veel schoonmaken. Achter al die hoekjes en kantjes, die nu opeens niet meer verborgen zijn achter de sofa, is door de jaren heen heel wat stof en vuiligheid gekropen. En die ramen? Die hebben al lang geen beurt meer gehad. Ben je niet zo fan van schoonmaken? Informeer dan eens bij een gespecialiseerde firma. Zij nemen het werk met plezier van je over. Sommige huisbazen zijn best streng op hoe je het pand achterlaat, maar als je een professionele schoonmaakdienst inschakelt, ben je altijd zeker van een onberispelijk resultaat.

Vraag hulp

Verhuizen, da’s doorwerken. En wie kan er beter doorwerken, dan iemand die ook effectief weet waar hij mee bezig is. Een verhuisfirma onder de arm nemen is dan ook geen slecht idee als je straks met je hele hebben en houden naar een andere woonplek verhuist, zeker als je in tijdgebrek zit en geen dagen (of weken) bezig wil zijn met die aankomende verhuis. Doe een beroep op een verhuisfirma in Mechelen als je naar deze mooie stad verhuist en laat je niet gek maken door verhuisstress.
 

Gerelateerde berichten

Geschikte ramen voor elke woning

Emma Maes

Breng sfeer in je huis met trendy verlichting en slimme schakelaars

Emma Maes

Hoe je eenvoudig vieze geurtjes kan voorkomen

Emma Maes