Living

De voordelen van een elektrische bakfiets

Elektrische bakfietsen worden steeds populairder. Ze zijn niet alleen handig om kinderen mee te vervoeren, maar ook voor het doen van boodschappen of het vervoeren van spullen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op de elektrische bakfiets, de voordelen ervan en waar op gelet moet worden bij de aankoop.

Wat is een elektrische bakfiets en wat zijn de voordelen?

Er is een groot assortiment aan elektrische (bak)fietsen. Denk aan een cortina elektrische fiets met bijvoorbeeld een laadbak aan de voor- of achterkant, die wordt aangedreven door een elektromotor. Door de trapondersteuning is het fietsen op een elektrische bakfiets makkelijker dan op een gewone fiets. Hierdoor kunnen grotere afstanden gefietst worden en kan er meer gewicht meegenomen worden. Een van de grootste voordelen van een elektrische bakfiets is dat er veel mee genomen kan worden aan bagage. Zo kunnen bijvoorbeeld boodschappen zonder moeite meegenomen worden of de kinderen vervoerd worden naar school. Daarnaast is het fietsen op een elektrische bakfiets beter voor het milieu dan het gebruik van een auto. Ook is het gezonder voor jezelf, omdat je meer beweegt dan wanneer je met de auto gaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische bakfiets?

Er zijn verschillende soorten elektrische bakfietsen verkrijgbaar. Zo zijn er bakfietsen met een laadbak aan de voorkant en aan de achterkant. Ook zijn er bakfietsen met een extra bankje, zodat je meerdere kinderen tegelijk kunt vervoeren en er zijn elektrische bakfietsen met een inklapbare laadbak, waardoor ze makkelijker op te bergen zijn. Bij het kopen van een elektrische bakfiets is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de grootte van de laadbak en het maximale gewicht dat je kunt meenemen. Ook is het goed om te kijken naar de actieradius van de elektrische bakfiets. Deze geeft aan hoe ver je kunt fietsen op een volle accu.

Het onderhouden van een elektrische fiets

Het onderhoud van een elektrische bakfiets is in principe hetzelfde als dat van een gewone fiets en dit kun je dan ook zelf gemakkelijk doen. Wel is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren en de ketting te smeren. Daarnaast is het goed om de accu regelmatig op te laden en bij te houden wanneer deze aan vervanging toe is. Het is ook raadzaam om de elektrische onderdelen van de bakfiets regelmatig te laten controleren door een specialist, zodat je er zeker van bent dat de onderdelen goed functioneren.

Gerelateerde berichten

Een hoeksalon met een leuke bijzettafel, de ideale combinatie!

Emma Maes

De zomer komt eraan

Emma Maes

Regel online mooie verlichting in je huis!

Emma Maes