Living

Zo creëer je een Bohemian woonstijl

De Bohemian woonstijl is helemaal hip. Het ziet er leuk uit en geeft een vakantiegevoel. Binnen deze stijl passen vooral lichte kleuren en bruine tinten. Hierbij kan je denken aan beige, taupe, zacht geel en zelfs zacht oranje. Dit kan je mooi combineren met zachte witte kleuren of juist met drukke printjes. Lees hier hoe jij deze woonstijl creëert.

Raamdecoratie

Op het gebied van raamdecoratie kan je bij een bohemian woonstijl het beste kiezen voor zachte kleuren en zwierige, dunne gordijnen. Ook houten shutters of lamellen passen goed in deze stijl. Kies ook voor raamdecoratie die je helemaal kunt openen, zodat het licht goed in je huis kan vallen. Licht is namelijk ook belangrijk in een bohemian woning.

Meubels

Kies voor meubels die comfortabel zijn en je een vakantiegevoel geven. Bijvoorbeeld een mooie (oor)fauteuil of eivormige stoel. Hier kan je kussens op plaatsen met verschillende kleuren en drukke printjes. Houten meubels passen ook goed in deze stijl.

Vloer

Qua vloer is het het beste om te kiezen voor rustige kleuren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor laminaat met een zachte witte, beige of taupe kleur. Op de vloer kan je een mooi tapijt met een print leggen. Dit geeft een warme sfeer. Wil je liever een vloer met drukkere printen? Dan is een Portugese vloertegel ook mooi. Je kunt per kamer ook een andere vloer nemen. Plaats bijvoorbeeld in de badkamer en je slaapkamer een rustige vloer, zodat dit rustige ruimtes worden waar je kunt ontspannen.

Woonaccessoires

Bij deze stijl passen veel verschillende woonaccessoires uit allerlei werelddelen. Hierdoor kan je op vakantie ook allerlei leuke woonaccessoires kopen. Grote tapijten, dekens en kussens passen ook goed bij deze stijl. Zijn de muur en vloer rustig qua kleur? Dan kan je kiezen voor kleden, dekens en kussens met drukkere printjes. Heb je een balkon? Dan zorgt een hangmat voor het ultieme bohemian-gevoel.

Planten

Natuur is belangrijk binnen deze stijl. Planten mogen daarom ook niet missen in de Bohemian woonstijl. Het liefste kies je voor echte planten. Ben je echt niet goed in het verzorgen van planten? Kies dan voor makkelijke planten, zoals cactussen en vetplanten. Anders kan je kiezen voor neppe planten, maar dan wel exemplaren die er een beetje echt uitzien.

Heb je nu al zin om jouw huis in deze stijl in te richten? Laat je dan inspireren door verschillende social media kanalen en maak hiervan een moodboard. Dit moodboard helpt je om je ideeën inzichtelijk te maken. Zo kan je makkelijker keuzes maken. Wil je ook nog weten hoe je je tuin sfeervol inricht? Bekijk dan deze blog!

Gerelateerde berichten

Met MOOWY graszaad en gazon meststoffen naar het perfecte gazon!

Emma Maes

4 Tips om goed voor je kippen te zorgen

Emma Maes

Verhuizen? Zo gepiept met deze tips

Emma Maes