Lifestyle

Welke soort cannabis heb je nodig voor welk effect?

Er zijn talloze soorten cannabis en elke soort heeft zijn eigen eigenschappen, smaak, geuren, ga zo maar door. Er zijn dan ook bepaalde soorten die eigenlijk iedereen wel van naam kent, maar ook soorten die minder bekend zijn en waarvan je de naam wellicht nog nooit gehoord hebt. Als je begint, weet je wellicht niet goed welke soort cannabis je nodig hebt voor jouw gewenste gevoel en effect. Lees verder en kom erachter welke soorten cannabis het beste passen bij welke gevoelens.

Rustgevend

Heb je last van bijvoorbeeld rusteloosheid? Of ben je gestrest, en ben je op zoek naar een kalmerende cannabissoort? Dan zijn er genoeg soorten die bij jou kunnen passen. Dit zijn eigenlijk altijd indica wietsoorten. Deze zorgen voor een ontspannende high en kunnen je een heerlijk relaxt gevoel geven. Ook als je bijvoorbeeld een lange, ontspannen nachtrust wil hebben, zijn dit de soorten waar je naar op zoek moet gaan.

Als je kijkt naar prettige cannabissoorten die kalmerend werken, kun je denken aan bijvoorbeeld White Widow, Skunk Haze wiet of Big Buddha Cheese. Skunk soorten zijn over het algemeen erg geschikt om te gebruiken wanneer je op zoek bent naar een ontspannend gevoel. Cannatonic is een soort die voornamelijk gebruikt wordt als het gaat om angst en is dan ook ideaal als je het wil gebruiken tegen angstige gevoelens. Deze soort staat hier echt om bekend.

Opgewekt

Als je op zoek bent naar een cannabis soort die jou een opgewekt en vrolijk gevoel zal geven, moet je gaan kijken naar wat meer de sativa soorten wiet. Dit zal ervoor zorgen dat je je mentaal goed gaat voelen. Je stemming wordt verhoogd, je wordt alerter en productiever en je krijgt misschien de slappe lach. Ook wordt het wel eens door atleten gebruikt om een verbeterde prestatie neer te zetten. Artiesten en creatieve mensen gebruiken het ook vaak om beter aan het werk te kunnen.

Om een opgewekt gevoel te krijgen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Laughing Buddha, Choco Candy, Sour Diesel of OG Kush. OG Kush staat echt bekend als cannabis soort die een euforisch en opwekkend gevoel zal veroorzaken. Sour Diesel kan je een prettig en vrolijke gemoedstoestand bezorgen, maar als je het veel gebruikt kan het er juist voor zorgen dat je wat meer slaperig begint te worden.

Wil je graag een combinatie van zowel een ontspannen als opgewekt gevoel? Kijk dan naar cannabissoorten die een combinatie zijn van zowel indica als sativa op https://www.royalqueenseeds.nl/

Gerelateerde berichten

Fika: een Zweedse koffiepauze

Emma Maes

De meest populaire Bordeaux druiven

Emma Maes

Raamdecoratie uitkiezen? Deze tips helpen je!

Emma Maes