Lifestyle

Macbook kapot, wat nu?

Je kan je natuurlijk wel voorstellen dat op het moment dat je Macbook kapotgaat, je compleet in de stress zit. Een Macbook kost namelijk niet zomaar wat geld en een Macbook reparatie ook niet. Maar wat is de eerste stap die je onderneemt als je Macbook kapot is? Er zijn verschillende punten waar je je Macbook kunt laten repareren. Als je dit in google intikt kom je al snel bij verschillende punten. Hier zullen uiteraard ook wel prijsverschillen in zitten. Maar waar kies je nou uiteindelijk voor? Wij geven je wat tips en een stappenplan.

Apple

Uiteindelijk is Apple altijd de meest betrouwbare bron als je een Apple apparaat wilt laten repareren. Daarom wordt er ook altijd aangeraden om allereerst naar Apple te gaan. Vaak wordt er zelfs hier en daar nog gratis gerepareerd als het bijvoorbeeld gaat om de hardware. Daarom geven je we je als eerste tip om je garantie te checken van je Macbook. Dan weet je zeker waar je wel en geen recht op hebt. Apple is best makkelijk met een tegemoetkoming, zeker als je daar recht op hebt doordat je nog binnen de garantie valt. Als er dan geen reparatie mogelijk is, krijg je een vervangend exemplaar. Als je reparatie gelijk in de winkel uitgevoerd kan worden, kan je even de stad in gaan en daarna je toestel gelijk weer ophalen. Alles wordt ontzettend makkelijk voor je gemaakt. Wat wel goed is om te weten, is dat Apple je toestel of Macbook niet aanneemt als eraan gesleuteld is door een ander bedrijf dan Apple. Dit is dan ook de reden dat je dit nooit moet doen voordat je weet dat Apple je kan helpen. Wat wel een andere mogelijkheid is, is een erkende Apple serviceprovider.

Apple serviceprovider

Je hebt natuurlijk maar een aantal Apple stores. Deze zitten gevestigd in de grotere steden. Als jij hier ver uit de buurt van woont, zijn erkende Apple serviceproviders ook een goed alternatief. Dit zijn Applevestigingen die speciale trainingen hebben gehad en dus ook je toestel kunnen controleren. Het bedrijf moet aan een aantal richtlijnen voldoen om zich een serviceprovider te mogen noemen. Op internet vind je ook een lijst met deze erkende Apple serviceproviders en hier kan je dus ook een Macbook reparatie laten uitvoeren.

Reparateur

Als jij je Macbook reparatie bij een reparateur wilt doen, kan je daar uiteraard ook voor kiezen. Dit is over het algemeen vaak iets goedkoper. Wel loop je dan inderdaad het risico dat Apple hierna je Macbook nooit maar inneemt.

Gerelateerde berichten

Twee manieren om uw huis op een gezellige manier te verwarmen deze winter

Emma Maes

De traiteur aan huis: goed eten zonder gedoe!

Emma Maes

Kleine sieraden met een groots effect

Emma Maes